Asā karstā šokolāde
Sastāvdaļas
- 5 ēdk. nesaldināta kakao
- 5 ēdk. cukura
- 3/4 tējk. malta kanēļa
- 1/4 tējk. maltu krustnagliņu
- 1-1,5 tējk. asā čili pulvera
- 1/4 l ūdens
- 3/4 l piena
- 1/4 l saldā krējuma
- 1 šķipsniņa malta muskatrieksta
Lai gan šokolādes dzērienu iesaka kā līdzekli, kas noskaņo uz apcerību, šis variants ir gluži pretējs – čili rada mundrumu un enerģiju.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katliņā uzkarsē, bet neuzvāri ūdeni kopā ar šokolādes pulveri, cukuru, kanēli, krustnagliņām un čili. Karsējot un nepārtraukti maisot, pielej pienu un turpini karsēt vēl 5 minūtes, bet neuzvāri.
2
Saputo krējumu stingrās putās.
3
Pirms pasniegšanas šokolādi vēlreiz kārtīgi uzputo, salej krūzītēs, uzliec virsū putukrējuma cepurīti, pārkaisi ar čili un maltu muskatriekstu.