Shutterstock

Ilgais ziemeļnieku karstvīns

Sastāvdaļas
  • 1 pudele sausā sarkanvīna
  • 100 ml konjaka, brendija vai degvīna
  • 200 g cukura
  • 4–5 salauzītas kanēļa standziņas
  • 2 šķēles kaltēta ingvera
  • 20 krustnagliņas
  • 1 tējk. saberztu kardamona pogaļu
  • 1 apelsīna miziņa
  • rozīnes, mandeles
Jo ilgāk dzēriens piesūcas ar garšvielu smaržu un garšu, jo aromātiskāks tas kļūst, taču nevajag arī pārspīlēt, jo pārāk ilgi noturētas garšvielas piešķir rūgtenu piegaršu.

Pagatavošana

1
Garšvielas ieber konjakā un atstāj, lai vismaz 1 dienu ievelkas, pēc tam izkās.
2
Konjaku kopā ar vīnu, cukuru, rozīnēm un mandelēm uzkarsē.

Pievienot komentāru