Ilgais ziemeļnieku karstvīns
Sastāvdaļas
- 1 pudele sausā sarkanvīna
- 100 ml konjaka, brendija vai degvīna
- 200 g cukura
- 4–5 salauzītas kanēļa standziņas
- 2 šķēles kaltēta ingvera
- 20 krustnagliņas
- 1 tējk. saberztu kardamona pogaļu
- 1 apelsīna miziņa
- rozīnes, mandeles
Jo ilgāk dzēriens piesūcas ar garšvielu smaržu un garšu, jo aromātiskāks tas kļūst, taču nevajag arī pārspīlēt, jo pārāk ilgi noturētas garšvielas piešķir rūgtenu piegaršu.
Pagatavošana
1
Garšvielas ieber konjakā un atstāj, lai vismaz 1 dienu ievelkas, pēc tam izkās.
2
Konjaku kopā ar vīnu, cukuru, rozīnēm un mandelēm uzkarsē.