Ogu liķieris
Sastāvdaļas
- 1 kg aroniju vai citu ogu
- 1 kg cukura
- 1 l degvīna
- 1 l ūdens
Ziemā vai vēlā rudenī, šāds liķieris sildīs ne tikai ar grādiem, bet vasaras aromātu. Pagatavošana ir pavisam vienkārša, nepieciešama vien pacietība.
Pagatavošana
1
Ogas saspaidi, liec lielā stikla burkā un aplej ar degvīnu. Cieši aizvāko un noliec siltumā uz 3–4 nedēļām.
2
No cukura un ūdens izvāri sīrupu, vārot noteikti nosmel tam putas. Sīrupu pievieno ogām stikla traukā un noturi vēl kādas 2 nedēļas.
3
Ieteicams trauku ik pa laikam viegli sakratīt. Tad liķieri filtrē un lej skaistās pudelēs.
4
Variants: izvāri sīrupu, kurā liec iekšā ogas un vāri uz lēnas uguns apmēram stundu. Atdzesētu sīrupu izkās, pievieno degvīnu un noliec uz kādu nedēļu vai ilgāk, kamēr pilnībā pazūd spirta aromāts.