FOTO: "Cik maksā koordinātas?" Kādā vietā Latvijā pieredzēta neticama meža zemeņu raža

Novadu ziņas
11. jūnijā 15:20 2024. gada 11. jūnijā 15:20
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Meža zemenes ir nenovērtējams gardums uzsākoties vasaras sezonai, tomēr ogotājiem jābruņojas ar pacietību, jo nelielās ogas nemaz tik viegli nav salasīt. Tomēr dažviet Latvijā meža zemeņu raža šogad bijusi neiedomājami liela, kas nedaudz atvieglojis ogotāju darbu.

Vita sociālajā tīklā "Facebook" dalījusies ar foto, kurā iemūžinājusi 4 spaiņus  un grozu, kas pārpildīts ar sārtajām un aromātiskajām ogām. "Bijām divi cilvēki, lasījām ogas 3 stundas. Ogas lasījām Tinūžu pagastā," norāda sieviete, vēstot, ka mežā šogad esot bijušas ļoti daudz ogu. Savukārt, divus 2.5 litru spaiņus un divus litra spaiņus pilnus ar ogām pielasījusi Vija. Viņai "lomu" izdevās uziet Jēkabpils novadā. 

Vairāki iedzīvotāji norāda, ka meža zemeņu smarža viņiem atgādinot bērnību. Baiba vēsta, ka "38 gadus atpakaļ ar meža zemenēm pielasīja pilnu 25 litru spaini Latgalē. "Bija pasakaini un kas par aromātu un skaistumu!" jūsmo sieviete. Savukārt Valdis jautri teic, ka "bīstami ar šādiem groziem rādīties mežā: katrs pretimnācējs par tādu guvumu būs gatavs noslepkavot, bet tiesa - uzbrucēju attaisnot".

Vairāki iedzīvotāji lūguši dāmām atklāt bagātīgo mežu atrašanās vietu. "Sakat lūdzu, cik maksā litrs un koordinātes?" ironizējis Jānis. Tomēr laimīgās ogu atradējas par precīzu atrašanās vietu klusē. Īsti sēņotāji un īsti ogotāji savas vietas nekad neatklāj!

Citi šobrīd lasa

Ar rituāliem, dziesmām un diskusijām par Baltijas jūru augusta izskaņā Rīgas piejūras apkaimēs noritēs Senās uguns nakts
Latvietis nedeklarē pirkumu, nonāk tiesā un zaudē gredzenu par teju 100 000 eiro, ko uzdāvināja sievai 6
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Pievienot komentāru