FOTO: Latvijā ieradies Vācijas kanclers Olafs Šolcs 2

Politika
6. maijā 18:03 2024. gada 6. maijā 18:03
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Pirmdien, 6. maijā, Rīgā ieradies Vācijas kanclers Olafs Šolcs, lai kopā ar Baltijas valstu premjeriem - Latvijas Ministru prezidenti Eviku Siliņu, Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu un Lietuvas premjerministri Ingridu Šimonīti apspriestu savstarpējās drošības un ekonomiskās sadarbības jautājumus.

"Vācija ir nozīmīgs Latvijas draugs, sabiedrotais un partneris ekonomikā un drošības jautājumos. Mēs augstu vērtējam Vācijas ieguldījumu mūsu reģiona drošībā un tās vadību pretgaisa aizsardzības un cita militārā atbalsta mobilizēšanā," neilgi pēc Šolca ierašanās, mikroblogošanas vietnē "X" vēstīja Evika Siliņa.

Tikšanās laikā valdību vadītāji plāno apspriest drošības un aizsardzības jautājumus, Eiropas Savienības darba kārtības aktuālos jautājumus, atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī ekonomisko sadarbību un reģionālo projektu attīstību enerģētikas un transporta jomās.

Šis tā saucamais 3+1 formāts jau ir kļuvis par tradīciju, kurā Baltijas valstu līderi apspriež aktuālus jautājumus ar Vācijas kancleru. Tā mērķis ir ne tikai stiprināt sadarbību starp Baltijas valstīm un Vāciju, bet arī saskaņot kopīgu rīcību svarīgāko starptautisko izaicinājumu risināšanā.

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Skatīt visus komentārus