FOTO; VIDEO: Rīgā atkal norit gājiens palestīniešu atbalstam - ebreju kopiena lūdza nepieļaut antisemītismu 5

Sabiedrība
27. aprīlī 14:23 2024. gada 27. aprīlī 14:23
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Rīgā šodien noritēja kustības "Par brīvu Palestīnu" organizēts gājiens palestīniešu atbalstam.

Gājiens pašvaldībā tika pieteikts no plkst.12.00 līdz 14.00 un noritēja maršrutā Neatkarības laukums - K. Valdemāra iela - Sporta iela -Sporta iela 11. Jauns.lv novēroja, ka gājienā piedalījās ap 100 cilvēki, un tas notika bez starpgadījumiem.

Gājiena mērķis - "izrādīt solidaritāti Palestīnas civiliedzīvotājiem un pieprasīt Latvijas valdībai atsākt finansēt ANO palestīniešu bēgļu lietu aģentūru".

Rīgas domē norādīja, ka atbilstoši likumam rīkotājiem nav jāsaņem pašvaldības atļauja, vienlaikus pašvaldība var lemt par gājiena aizliegšanu, ja tiek konstatēts, ka tā rīkošana apdraud citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību vai veicināt darbības, kuras ir aizliegtas ar likumu.

Gājienu palestīniešu atbalstam apmeklēja ap 100 cilvēki, un tas noritēja bez starpgadījumiem. (Foto: Juris Rozenbergs)

Pašvaldības rīcībā neesot bijusi informācija, kas liktu veikt ierobežojošas darbības. Zināms gan, ka atsevišķi domes deputāti aicināja nepieļaut gājienu, apgalvojot, ka iepriekšējais pasākums izcēlies ar antisemītiska plakāta demonstrēšanu un pret šādām norisēm iebilst arī ebreju kopienas pārstāvji Latvijā.

Saistītās ziņas

Kanāda un Zviedrija atjaunos finansējumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrai. Latvija gaidīs izmeklēšanas rezultātus.
Lai nepieļautu antisemītisma izpausmes, Rīgas vicemēre aicina aizliegt plānoto gājienu palestīniešu atbalstam 2
Simtiem tūkstoši cilvēki Londonā dosies palestīniešu atbalsta gājienā

Jauns.lv iepriekš noskaidroja, ka iepriekšējo pasākumu organizēja virkne aktīvistu. Starp tiem bija kāds Olivers Bērzs un Dārta Treimane.

Abas personas ir maz zināmas publiskā vidē, aktīvistu aprindās. Jauns.lv ir zināms, ka šīs personas centās RD saskaņot arī 6. janvāra pasākumu.

Kā par drošību atbildīgais februāra pasākumā (kur arī kāda dalībniece demonstrēja antisemītisku plakātu) tika pieteikts Maksims Jakušins - arī maz zināms aktīvists, kurš, kā Jauns.lv iepriekš noskaidroja, bija viens no rīkotājiem gājieniem pret Valsts aizsardzības dienesta ieviešanu.

Citi šobrīd lasa

Mirusi Maskavas deputāta nežēlīgi sistā sieva. Deputāts bija atgriezies no "specoperācijas" Ukrainā un mēdza izgāzt dusmas
Šī ierīce tērē elektrību nepārtraukti! Kas obligāti jāizslēdz, ja ilgāku laiku neesi mājās
Ugunsgrēks jaunuzceltajā "Elemental" biroju ēkā Skanstē: uzņēmumā informē par radītajiem bojājumiem
Skatīt visus komentārus