Indijas policijai nav pierādījumu pret filmas "Graustu miljonārs" aktrises Rubinas Ali tēvu

Ziņas
2009. gada 22. aprīlī 16:47 2009. gada 22. aprīlī 16:47
 

Mumbaja, 22.apr., LETA--REUTERS. Indijas policija paziņojusi, ka tai nav pierādījumu, kas liktu domāt, ka "Oskara" balvu ieguvušās filmas "Slumdog Millionaire" ("Graustu miljonārs") aktrises tēvs mēģinājis pārdot savu meitu.

Kad britu bulvārpresē parādījās ziņas, ka 9 gadus vecās Rubinas Ali tēvs Rafiks Kureši mēģinājis pārdot savu meitu par ar 20 miljoniem rūpiju (216 000 latu), meitenes māte pieprasīja sākt izmeklēšanu, tāpēc policija vīrieti nopratinājusi, taču nekādi pierādījumi netika atrasti. "Pagaidām mums nav nekādu pierādījumu par jebkādu pārkāpumu, tāpēc sūdzība netika reģistrēta un vīrietis netika arestēts," trešdien ziņu aģentūrai "Reuters" paskaidroja policijas darbinieks Nisars Tamboli.

Rubina, kas attēlo godalgotās filmas galveno varoni Latiku bērnībā, dzīvo kopā ar savu tēvu un pamāti Mumbajas graustos.

Šī gada februārī filma "Slumdog Millionaire" ("Graustu miljonārs"), kas vēsta par kāda bāreņa dzīves gaitām, kurš, nākdams no Mumbajas graustu padibenēm, sasniedz bagātību virsotnes, uzvarot spēlē "Gribi būt miljonārs", saņēma astoņas ASV kinoakadēmijas balvas, tostarp kā labākā filma.

Tomēr filmas veiksmi aptumšoja iebildumi pret tās nosaukumu, ko daudzi indieši uztvēra kā apvainojumu. Filmas veidotāji ir tikuši apsūdzēti arī par to, ka viņi esot nepietiekami atalgojuši indiešu jaunos aktierus. Pēc skaļiem protestiem filmas producenti izveidoja labdarības fondu, kas nodrošina izglītību un piemērotus dzīves apstākļus abiem filmas aktieriem-bērniem.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Ceriņus lauzt ir absolūti nepareizi! Un citi vērtīgi padomi reibinoši skaisto ceriņu mīļotājiem
FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Tēmas: ASV
Pievienot komentāru