"Valmieras" futbolisti zaudē svarīgus trīs punktus, kas noteikti noderētu cīņā par godalgām. (Foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga)

Rīgas lielklubus uzvarošajai FK "Valmiera" atņem trīs punktus Virslīgas tabulā

Futbols
8. maijā 18:07 2024. gada 8. maijā 18:07
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" par nenomaksātiem nodokļiem atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Zaudējot trīs punktus, "Valmiera" šobrīd nezaudē ceturto pozīciju, taču labāko trijnieks - RFS, FC "Riga" un BFC "Daugavpils" ir astoņu, septiņu un četru punktu attālumā jeb vairāk par vienas uzvaras tiesu.

Interesanti, ka "Valmiera" šosezon ir trīs reizes trīs mačos pieveikusi abus galvenos favorītus - RFS (divreiz) un "Riga" (vienreiz). Nākamajā mačā - 12. kārtā "Valmiera" tieši tiksies ar "Riga".

LFF Disciplinārlietu komiteja trešdien, izvērtējot "Valmieras" iesniegto informāciju un dokumentus, konstatēja, ka klubs ir vērsies Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ar iesniegumu par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi noteiktā termiņā. Neskatoties uz to, komandai atņemti trīs punkti, jo parādsaistības bija jāizpilda līdz 30. aprīlim.

Uz šī gada 3. maiju "Valmieras" nodokļu parāds bija 188 328 eiro, līdz ar to klubs joprojām neatbilst LFF Klubu licencēšanas noteikumu 65. paragrāfam.

LFF DK arī konstatējusi, ka parādsaistības pret "Valmieras" darbiniekiem, tajā skaitā spēlētājiem, ir izpildītas pilnā apmērā. Tāpat klubs ir veicis maksājumu bijušajam Valmieras komandas spēlētājam Ruanam Rodrigesam, taču vēl nav saņemts apstiprinājums no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA).

Tiklīdz tiks saņemts apstiprinājums no FIFA, "Valmierai" tiks atcelts jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegums, kas bija piemērots par parādsaistībām pret bijušo futbolistu un esošajiem kluba darbiniekiem, tajā skaitā spēlētājiem.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 9
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Pievienot komentāru