Vēl pagājušajā sezonā NBA spēlējušais Kendriks Nans bija galvenais "Panathinaikos" uzvaras kaldinātājs. (Foto: ZUMAPRESS.com)

"Panathinaikos" basketbolisti iekļūst ULEB Eirolīgas finālčetriniekā

Basketbols
8. maijā 09:46 2024. gada 8. maijā 09:46
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" otrdien ar uzvaru izšķirošajā spēlē nodrošināja vietu ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā.

"Panathinaikos" ceturtdaļfināla piektajā spēlē mājās ar rezultātu 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) uzveica Telavivas "Maccabi" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-2.

Atēniešiem Kendriks Nans guva 26 punktus, realizējot sešus no desmit tālmetieniem, Kostam Slukam bija 15 punkti, Huančo Ernangomesam - 11, Jannim Papapetru - desmit, bet Matiasam Lesoram - deviņi punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem 19 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Lorenzo Braunam, bet 14 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Džošs Nebo.

Madrides "Real" ar 3-0 uzvarēja Vitorijas "Baskonia".

Trešdien "Monaco" un Stambulas "Fenerbahce", kā arī Pirejas "Olympiakos" ar "Barcelona" dueļos noskaidrosies pārējās divas pusfinālistes.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējām nodrošinot vietu "play-in" spēlēs. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru