Abu komandu pirmā mača rezultatīvākie spēlētāji - Džeilens Brauns uzbrukumā pret Donovanu Mičelu (Foto: AP/Scanpix)

"Celtics" bez savainotā Porziņģa pārliecinoši iesāk Austrumu konferences pusfinālu

Basketbols
8. maijā 09:26 2024. gada 8. maijā 09:26
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ otrdien nespēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfināla pirmajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

"Celtics" mājās ar rezultātu 120:95 (40:34, 19:15, 33:28, 28:18) pārliecinoši uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Kā zināms, Porziņģis savainojumā iedzīvojās "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat". Latviešu basketbolists sastiepa labās kājas ikra muskuli, kas varētu liegt piedalīties izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Otrdienas mačā "Celtics" rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Džeilens Brauns, Deriks Vaits realizēja septiņus tālmetienus un kopumā sakrāja 25 punktus, bet Džeisons Teitums pievienoja 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas. "Cavaliers" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Donovans Mičels, bet Evans Moblijs guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Sērijas otrā spēle ceturtdien notiks turpat Bostonā, bet tad nākamie divi mači 11. un 13.maijā norisināsies "Cavaliers" laukumā. Jau vēstīts, ka "Celtics" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-1 pārspēja "Heat", bet "Cavaliers" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā septiņos mačos ar 4-3 pieveica Orlando "Magic" basketbolistus.

Tikmēr ar drošu uzvaru Rietumu konferences pusfinālu uzsāka Oklahomasitijas "Thunder" vienība. Regulārā čempionāta Rietumu konferences labākā komanda savā laukumā ar 117:95 (23:23, 39:30, 27:26, 28:16) pieveica Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Mājinieku rindās labāko sniegumu nodemonstrēja pretendents uz šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja  (MVP) titulu Šejs Gildžess-Aleksandrs, kurš guva 29 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl "Thunder" sastāvā 19 punktus guva Čets Holmgrens, bet 18 - Džeilens Viljamss. Viesu rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kairijs Ērvings, bet cits pretendents uz sezonas MVP balvu Luka Dončičs šoreiz atzīmējās ar sev pieticīgiem 19 punktiem, sešām bumbām zem groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien turpat "Thunder" laukumā, bet nākamie divi mači tiks aizvadīti Dalasā. Jau vēstīts, ka "Thunder" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-0 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", bet "Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 pieveica Losandželosas "Clippers" basketbolistus.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Pievienot komentāru