Roberts Blaubuks

LMA modes skatē balvu par ilgtspējīgāko tērpa dizainu saņēmis trešā kursa students

Mode
4. jūnijā 11:54 2024. gada 4. jūnijā 11:54
 
Dzīvesstila
nodaļa
| Jauns.lv / LETA
Latvijas Mākslas akadēmijas modes skatē, kas notika VEF kvartāla "Vasarnīcā, "AJ Power Recycling" balvu par radošāko un ilgtspējīgāko tērpa dizainu saņēma Modes dizaina katedras trešā bakalaura kursa students Nils Alencevičs.

Students balvā saņēma iedvesmas un pieredzes ceļojumu uz starptautisko konkursu "International Festival of Fashion, Photography and Accessories" Francijā.

Alencevičs konkursa tērpā izmantoja trīs lietussargus, pārgājienu somas muguras stiprinājumu un aizkaru, kas piegriezti bezatlikuma tehnikā. "Veikalā pirkts audums ir garlaicīgs. Dizaineri, kas to saprot, savās kolekcijās veicina jaunas inovācijas un jaunu tehniku attīstību tekstila izstrādē un pārstrādē," pārliecināts students.

Jaunā dizainera radītais tērps augstāko vērtējumu ieguva gan publiskajā balsojumā, gan LMA mācībspēku un "AJ Power Recycling" žūrijas kopējā balsojumā.

Aktualizējot ilgtspējīgu mākslas darbu un dizaina radīšanu, šogad skatē īpaša uzmanība pievērsta tekstilizstrādājumu otrreizējai izmantošanai. Kolekcijas "Atdzimšana" ietvaros tērpi ir 100% radīti no tekstila konteineros nodotajiem izejmateriāliem. To autori ir jaunie dizaineri Zaiga Brutāne, Vitālijs Kondraščuks, Nils Alencevičs, Krišjānis Brasliņš, Letīcija Orlova un Marta Laure.

Pievienot komentāru