Kūrorta rehabilitācijas centrs Jaunķemeri (Foto: Publicitātes foto)

Vietā, kur veselība atrod ceļu pie cilvēka!

Esi vesels
8. maijā 11:28 2024. gada 8. maijā 11:28
  Reklāmas projekts
Vasarā pēc iespējas biežāk gribas būt pie dabas, jo siltais laiks, svaigs gaiss, saule, sasilusī zeme un jūra vairo cilvēka labsajūtu.

Varbūt tieši tādēļ šo dēvējam arī par “Jaunķemeru” sezonu, jo visi ceļi ved uz Kūrorta rehabilitācijas centru, kur ikvienam ir iespēja ne tikai būt pie dabas, bet arī gūt labumu veselībai, ko sniedz mūsdienīga rehabilitācija un dabas dziedniecisko faktoru plašais pielietojums.

Atzinīgi vērtētā hidroterapija

Cik tālu atrodas jūra? Vai to var redzēt pa logu?

– Jūru var saskatīt no centra 9.stāva, kur atrodas kafejnīca “Virs priedēm” un programmas “Sulu maģija” ēdamzāle, kā arī ergoterapijas nodaļa, bet pludmale ir vien 5-10 minūšu pastaigas attālumā no Kūrorta rehabilitācijas centra (KRC) “Jaunķemeri”. Cilvēkiem, kuri šeit brauc uzlabot veselību, jūras klātbūtne vienmēr bijusi svarīga, bet ne vairāk kā ūdens procedūras (hidroterapija), ko “Jaunķemeri” piedāvā plašā klāstā – sākot no zemūdens masāžām, beidzot ar ārstnieciskā minerālūdens vannām un hidromasāžu baseinā. 

Nē, šis nav SPA, bet gan vieta, kur uz goda pjedestāla tiek celta veselība. Kūrorta rehabilitācijas centrā  veselību un dzīves kvalitāti atgūst ne tikai pacienti pēc insulta, infarkta, pēc onkoloģiskām saslimšanām, traumām un operācijām, bet arvien biežāk šeit ierodas tie, kuri rehabilitācijas pakalpojumus izvēlas sev kā labu profilaksi pašsajūtas uzlabošanai, lai atgūtu enerģiju, mazinātu nogurumu, spēku izsīkumu, zaudētu lieko svaru un saņemtu speciālistu padomus, kā saglabāt veselību arī turpmāk. Fiziski aktīviem un kopumā veseliem cilvēkiem “Jaunķemeri” piedāvā daudzveidīgas veselības uzlabošanas programmas ar jau izstrādātu procedūru un nodarbību plānu – katrs var izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko. Iecienītākās  programmas ir  “Restartē veselību” (5 dienām), “Vesela mugura” (7 dienām), “Sulu maģija” (3 vai 5 dienām) un “Antistress” (10 dienām), kas palīdz atgūt iekšējo harmoniju, mazināt trauksmi un novērst stresa izraisītās sekas.

No aeroterapijas līdz sāls istabai

Uzlabojot veselību “Jaunķemeros”, pacienti fizioterapeitu vadībā dodas nūjot svaigā gaisā. Šeit daudzi pirmo reizi izmēģina arī dozētās pastaigas, katrā rokā turot pa Smovey riņķim, kas kustības laikā sniedz papildu slodzi. Labvēlīgos laikapstākļos rehabilitācijas centra parkā notiek rīta rosme un ir iespēja nodarboties ar Cigun. Kad cilvēks atkal jūtas labi, atgriežas dzīvesprieks un apņēmība turpināt “Jaunķemeros” uzsākto veselīga dzīvesveida ritmu. Apziņa, ka esi savai veselībai uzdāvinājis ko vērtīgu, rada pacilājošu sajūtu. Savukārt, lai organismu vēl vairāk bagātinātu ar skābekli, ir vērts  nobaudīt skābekļa kokteili, ko līdzās svaigi spiestām sulām, var iegādāties Fito bārā.

“Jaunķemerus” priežu meža gaiss ieskauj četras sezonas gadā, bet centra 9.stāva terasē pacienti bauda gaisa peldes jeb aeroterapiju pat ziemas apstākļos! Tiem, kuri slimo ar elpceļu slimībām, arī tad, ja nepieciešams stiprināt imunitāti, ārsts iesaka haloterapiju jeb sāls istabas apmeklējumu.

Dūņu dziedniecība un ārsta padoms

Ķemeri vēsturiski pazīstami ar dūņu dziedniecību un ārstnieciskā minerālūdens vannām, ko piedāvāja atpūtniekiem. Tās ir senās kūrortoloģijas metodes un tradīcijas, ko līdz pat šai dienai KRC “Jaunķemeri” spējuši saglabāt, lai arī šodien līdzās mūsdienīgām rehabilitācijas metodēm varētu  piedāvāt iespēju uzlabot veselību ar dūņu vannām un dūņu aplikācijām tieši tā, kā to darīja Ķemeru kūrortā pirms daudziem gadu desmitiem. Reizēm cilvēki mēdz sacīt – “ja neesi gulējis dūņās,  neesi bijis “Jaunķemeros””. Te gan jāpiebilst, ka ir noteiktas kontrindikācijas, pie kurām peloidterapija (dūņu dziedniecība) nav ieteicama, bet par to nav jāsatraucas, jo par ikviena cilvēka veselību “Jaunķemeros” rūpes uzņemas ārsts, kurš jau pirmajā dienā izvērtē pacienta veselības stāvokli un iesaka labāko pašsajūtas uzlabošanai.

Drīz būs sezona, kad rehabilitācijas centra parkā varēs izbaudīt arī mūsu pašu baskāju taku jeb Sensoro taku, kas veidota no dažādiem dabas materiāliem. Un sazemēties. Savukārt tiem, kuriem sazemēšanās sajūtu vairāk sniedz pieskārieni, ir pieejamas gan ājurvēdas masāžas, gan klasiskā masāža, kā arī dažādas citas procedūras skaistumam un relaksācijai – vakuummasāža, EKO kosmētikas rituāls, sejas masāža.

Iespējas saņemt speciālistu konsultācijas, izmeklējumus

Pacienti atzinīgi vērē rehabilitācijas centra funkcionālo speciālistu komandas darbu, jo  “Jaunķemeros” strādājošie fizioterapeiti, ergoterapeiti un audiologopēdi daudziem ir palīdzējuši atgriezties atpakaļ normālā dzīves ritmā pēc nopietnām saslimšanām, traumām un operācijām vai tikt galā ar mokošām muguras sāpēm. Vairāki fizioterapeiti laika gaitā specializējušies darbam ar bērniem un senioriem, kā arī fizioterapijas pakalpojumus iespējams saņemt ambulatori. Piedāvājam arī slinga terapiju, ergoterapiju, dažādas fizikālās terapijas metodes – magnētterapija, ultraskaņas terapija, elektroprocedūras, limfodrenāžas aparātprocedūra, bet ambulatorajā klīnikā konsultē dažādi speciālisti, kā arī šeit var veikt tādus izmeklējumus kā ultrasonogrāfiju, veloergometriju, Holtera monitorēšanu, laboratoriskos izmeklējumus.  Nereti cilvēki “Jaunķemeru” ambulatorajā klīnikā izmanto iespēju bez gaidīšanas garās rindās saņemt kardiologa, neiroķirurga, dermatovenerologa vai internista konsultācijas.

Mūsdienīgi domājošie arvien biežāk rehabilitācijas pakalpojumus izvēlas savas veselības profilaksei. – Ja esi jauns un dari sēdošu darbu, tev, iespējams ir savilkta plecu muskulatūra – lūdzu, rehabilitācijā tev iemācīs vingrot, atslābināt plecu joslas muskuļus, ierādīs kādai jābūt ergonomikai darba vietā, lai mazinātu sasprindzinājumu, ar slinga terapijas un dažādu masāžu palīdzību mazinās sāpes savilktajos muskuļos un trigera punktos. Ja esi darbaholiķis, kurš rūpīgi dara savu darbu un dzīvo  pamatīgā stresā, ko cenšas mazināt ēdot un ir ticis pie liekā svara – lūdzu! – rehabilitācijā iemācīsies brīvajā laikā nūjot, varēsi relaksēties, bet uztura speciālists dos padomus uztura paradumu maiņai un jau rehabilitācijas kursa laikā būs iespēja sākt diētu, kas būs labs starts nākamajam pārmaiņu posmam.

KRC “Jaunķemeri” apmeklētāju loks patiešām ir ļoti daudzveidīgs – gan tie, kuri šeit atraduši savu recepti, kā atgūt formu, lai atjaunotu spēkus nākamajam dzīves cēlienam, gan tie, kuri pie mums uzsāk rehabilitāciju tūlīt pēc izrakstīšanās no slimnīcas. Neatkarīgi no tā, kāds katram ir rehabilitācijas potenciāls, mērķis “Jaunķemeros” visiem ir viens – panākt, lai veselība atkal atrod ceļu atpakaļ pie cilvēka.

Ko vēl piedāvājam:

  • Ārstu konsultācijas un izmeklējumus ambulatorajā klīnikā
  • Fitnesa centra pakalpojumus (grupu nodarbības, trenažieru zāle, individuālie treniņi)
  • Iespēju iegādāties dāvanu karti par Jūsu izvēlēto summu
  • Iespēju jebkuru programmu papildināt ar diētisku ēdināšanu pēc “Sulu maģija” ēdienkartes
  • Garšīgu kafiju kafejnīcā “Virs priedēm” (9.stāvā)
  • Mieru, klusumu un skaistu apkārti.

REZERVĀCIJAI:

+371 26386222, +371 67733242
rezervacija@jaunkemeri.lv

Vai rezervēt ŠEIT – internetā.

Ārstniecības iestādes kods 1300-64003

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 10
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu