Jessica Gow/TT/Shutterstock/ Vida Press

"Puisīt, tu tik daudz esi pārcietis" - Lietuvas zvaigzne Silvestrs Belts Eirovīzijā runā atklāti un saņem jautājumu no latviešiem

TV
8. maijā 14:38 2024. gada 8. maijā 14:38 | Papildināts, 9. maijā 11:27
 
Izklaides
nodaļa
| Jauns.lv
Mūsu kaimiņvalsts Lietuvas jaunā zvaigzne Silvestrs Belts, kurš 7. maija vakarā iekļuva Eirovīzijas finālā, izteicies par tēmu, kas interesē daudzus latviešus.

Lietuvietis Silvestrs Belts 7. maija vakarā ar dziesmu "Luktelk" savaldzināja skatītājus pirmajā pufinālā un iekļuva finālā. Pēc šova viņš kopā ar citiem finālistiem atbildēja uz jautājumiem, tostarp runāja gan par bērnībā piedzīvotajiem pazemojumiem, gan arī atbildēja uz jautājumu, kuru uzdeva latvietis Miroslavs Kodis.

Ierodoties preses konferencē, jaunais dziedātājs tika sagaidīts ar sirsnīgiem aplausiem. Beltam tika jautāts, ko viņš teiktu mazajam Silvestram. Dziedātājs, kurš iepriekš jau vairākkārt ir publiski runājis par bērnībā pārdzīvoto ņirgāšanos, arī šoreiz dalījās ar uzmundrinājuma vārdiem gan sev pašam, gan tiem, kuri ņirgājas par citiem.

"Tiem, kuri pazemo citus, es vēlētos teikt: "Es zinu, ka jums ir grūti. Es vienkārši sūtu jums savu mīlestību. Mīlu jūs no visas sirds." Bet savam iekšējam bērnam es teiktu: "Puisīt, tu tik daudz esi pārdzīvojis. Es tevi ļoti mīlu. Ej uz priekšu un nekad nepadodies," preses konferencē emocionāli sacīja Eirovīzijas finālists no Lietuvas. Savā valstī Silvestrs Belts ir labi zināms pēc piedalīšanās šovā "X faktors". Viņš arī nebaidās atklāti runāt par savu netradicionālo seksuālo orientāciju.

Lietuvietim preses konferencē jautājumu uzdeva arī bijušais latviešu žurnālists, tagad Latvijas Eirovīzijas fanu kluba prezidents Miroslavs Kodis, aktualizējot arī mūsu valstī plašas sabiedrības diskusijas raisījušo tēmu - kādā valodā būtu jādzied Eirovīzijā, lai uzvarētu. Kodis jautāja - vai Silvestrs Belts nenožēlo savu izvēli dziedāt lietuviešu valodā. "Sākumā es tāpat kā vairākums lietuviešu domāju, ka uz konkursu jāsūta dziesma angļu valodā. Jo mūsu valodu neviens nesapratīs. Taču vienīgie cilvēki, kas uzskata, ka mums jādzied angliski, esam mēs paši - lietuvieši. Visa pārējā pasaule nemitīgi atkārto, ka mūsu valoda ir brīnišķīga. Es absolūti nenožēloju šo lēmumu, turklāt tas dziesmai piešķir noslēpumainību," atbildēja Silvestrs Belts.

VIDEO: preses konference pēc Eirovīzijas pirmā pusfināla. Silvestrs Belts - sākot ar apm. 29.12 minūti

Jauns.lv jau ziņoja, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Somija un mūsu kaimiņvalsts Lietuva.

No pirmā pusfināla 15 dalībniecēm finālā iekļuva Serbija, Portugāle, Slovēnija, Lietuva, Ukraina, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga. Finālu nesasniedza Austrālija, Azerbaidžāna, Islande, Polija un Moldova.

Pirmajā pusfinālā uzstājās arī divas valstis no tā sauktā "Lielā piecnieka", kas nodrošina lielāko daļu konkursa finansējuma - Lielbritānija un Vācija, kā arī Zviedrija, kas kā pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāja ir šīgada konkursa rīkotāja un automātiska fināliste.

Otrais pusfināls notiks ceturtdienas vakarā, kad no 16 valstīm tiks izraudzītas vēl 10 finālistes. Otrajā pusfinālā līdzās Izraēlai izskanēs arī Latvijas dziesma - Dona izpildītā "Hollow". Tajā piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. 

Otrajā pusfinālā uzstāsies arī trīs "Lielā piecnieka" valstis - Francija, Spānija un Itālija.

Eirovīzijas fināls Malmē notiks sestdienas vakarā. 

Citi šobrīd lasa

Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru