Auto ziņas: iepazīsties ar "Renault Scenic E-Tech", kas no minivena pārtapis par elektrisku krosoveru

Auto un tehnoloģijas
11. jūnijā 09:55 2024. gada 11. jūnijā 09:55
 
Biznesa
nodaļa
| Jauns.lv
"Renault" patlaban pārveido visu modeļu līniju, ieviešot vēl nebijušus modeļus un līdz nepazīšanai pārveidojot vecos. Minivens "Renault Scenic" kļuvis par elektrisku krosoveru, turklāt par ļoti daudzsološu starp sev līdzīgiem "elektrobrāļiem".

Kā liecina uzlīme uz durvīm, elektromobilis saņēmis Eiropas Gada auto titulu. Tuvojoties automašīnai ar atslēgu kabatā, līdz tam noslēptie durvju rokturi aicinoši izslienas. Aiz 4,5 metrus garā elektromobiļa durvīm plešas aicinošs salons ar plašām ērtībām. Apskatot "Scenic E Tech" bagāžnieku top skaidrs, ka par franču "kodiaku" tas tomēr nav kļuvis. "Scenic" salona arhitektūra atbalso "Renault Austral" un "Espace". Bet, lai franču avangardu izbaudītu visā pilnībā, "Scenic" jāpaskastās uz augšu, kur ierīkots jauna tipa fotohromatiskais panorāmas jumts.

"Renault Scenic" kļuvis par elektrisku krosoveru. (Foto: Ekrānuzņēmums)

Tehniski "Scenic E-Tech" ir līdzīgs elektriskajai "Megane": 170 vai 220 ZS jauda, un divas gaitas baterijas versijas - 60 vai 87 kWh bruto. Solītais nobraukums ir 420 vai 620 km, un tas izskatās ticami. Elektrības apetīti rāmjos palīdz noturēt samērīgā jauda, jo elektriskajam "Scenic" tikpat labi varēja būt 300 vai pat 400 zirgspēki. Pat ar 220 temperamenta tam netrūkst. Automašīna gan nav neko lēta, "Iconic" izpildījumā "Scenic" maksā vairāk par 50 000 eiro, taču tik un tā ir lētāka par salīdzināmu "Nissan Ariya".

Citi šobrīd lasa

Darba devēji lūdz cilvēkus atgriezties birojā, bet darbinieki to nevēlas
Šovakar sākas Laima Rendezvous Jūrmala 2024 – viens no lielākajiem mūzikas festivāliem. Tiešraide šeit
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Pievienot komentāru