Tik daudz vieduma mazā kastītē - nēsājam jauno "Huawei" viedpulksteni "FIT 3"

Auto un tehnoloģijas
8. maijā 11:32 2024. gada 8. maijā 11:32
 
Ziņu
nodaļa
| Sadarbības projekts
Rokaspulkstenis visticamāk vienmēr būs ne tikai instruments laika noteikšanai, bet arī aksesuārs un stila elements. Laikmetā, kad ierīces ir gan viedas, gan sāk kļūt arī vienādas, ar kaut ko savdabīgu tirgū startē tehnoloģiju milzis “Huawei”.

Tendences viedpulksteņu pasaulē ir nemainīgas - tie kļūst arvien ciešāk integrēti un noderīgi jūsu ikdienā, vienlaikus saraujoties izmēros un kļūstot ērtāki.

Vispār jau modernās tehnoloģijas šo ceļu iet jau gadiem un tas jau nav nekas neloģisks - visiem patīk funkcionalitāte un ergonomika.

Tikai viedpulksteņu gadījumā tie - vēl izteiktāk kā viedtālruni - pilda arī stilu papildinoša aksesuāra lomu.

Ražotājs "Huawei" tirgū laidis savu jaunāko viedpulksteni aktīviem cilvēkiem - "FIT 3". Stila faktora lielā loma nolasās jau sauklī "Fashion squared" jeb "Mode kvadrātā" (ne tas trāpīgākais tulkojums, bet tomēr).

Pirmie iespaidi par šo viedpulksteni - nelielā, minimālisma iedvesmotā korpusā ir ieslodzīts lērums funkciju un iespēju. Par tām tad arī sīkāk parunāsim.

Par tehniskām lietām

Vispirms par izmēriem un tehniskajiem parametriem. Jaunais "FIT 3" ir ļoti plāns - vien 9,9mm. Garumā (no viena siksniņas stiprinājuma līdz otram) tas sasniedz 43mm.

Pulksteņa svars - 26g. Tas ir par 10g mazāk kā standarta 60 vatu lampiņa un principā uz rokas tā svaru sajust gandrīz nav iespējams.

Praktiski visu pulksteņa korpusa priekšu aizņem 1,82collu AMOLED displejs, kura jauda un veiktspēja vēl pirms gadiem desmit faktiski liktos pārspīlējums pat zinātniskās fantastikas žanra cienītājiem.

Šis 347 PPI HD izšķirtspējas 60Hz displejs aizņem 77% no korpusa un būs jūsu galvenais saskarsmes punkts, izmantojot "FIT 3". Kas vēl - šis viedpulkstenis ir pilnībā ūdensizturīgs (5 ATM).

"FIT 3" Latvijā pieejams ar baltu ādas siksniņu un silikona siksniņu - baltā, melnā un rozā krāsā.

"Personīgais treneris" uz rokas

Jādomā, ka laba, ērta skārienjutīgā ekrāna izveidošana viedpulkstenim ir daudz grūtāks uzdevums, ņemot vērā ierīces un displeja izmērus.

"FIT 3" šajā ziņā ir jāuzteic, jo lietotāja interfeiss šajā viedpulkstenī ir ļoti parocīgs, pat situācijās kad ir paaugstināts pulss, notiek fiziska aktivitāte un ar pirkstiem darbototies ir grūtāk.

Displejs, režīmi, to palaišanas izvēlnes "FIT 3" ir ļoti viegli izlasāmas un nospiežamas. Ikviena izvēlne aizņem lielāko daļu displeja un pirkstam nav jākļūst par adatu, lai uz tām nospiestu.

Par iespējām tīri vizuāli pielāgot savu pulksteni runāt pat īsti nav vērts. Iespēju ir pārāk daudz un nav šaubu, ka ikviens sev atradīs piemērotāko krāsu paleti un noformējumu.

Ja runājam par aktīvu dzīvesveidu, tad "FIT 3" funkcionalitātes ziņā jau pietuvojas kaut kam, starp īstu personīgo treneri un mākslīgo intelektu.

Tas ne vien pamācīs jūs dažādu vingrinājumu izpildē, bet piedāvās arī būtiskus ieteikumus tieši konkrētajam lietotājam, ņemot vērā viņa spējas un veselību.

Pulksteņa nēsātāja sniegumu "FIT 3" ir spējīgs piefiksēt ļoti precīzi un reāllaikā, izmantojot GPS.

"FIT 3" uzlabotas un labāk, saskaņā ar ražotāja teikto, darbojas arī tāda tradicionāla viedpulksteņu funkcija kā miega monitorings.

Viedpulkstenis "FIT 3" ir spējīgs bez uzlādes darboties desmit dienas normālā režīmā un septiņas - pie lielas slodzes.

Tas viss labi, taču daudz vairāk priecē tas, ka vien desit minūšu uzlāde būs pietiekami, lai pulkstenis noturētos visu dienu. Laikmetā, kad tik bieži nepagūstam un aizmirstam sīkumus - tas ir svarīgi un par to ir padomāts.

Pulkstenis arī lieliski darbojas tandēmā ar viedtālruņiem, ļaujot atbildēt uz zvaniem un īsziņām. Būtiski, ka ne tikai ar "Huawei" - arī "Androir" un iOS viedtālruņi ar "FIT 3" labprāt komunicē.

Saistītās ziņas

Bez kompromisiem ar Huawei FreeClip austiņām
Jauna elpa tirgū: Huawei laiž klajā FreeClip austiņas
Viss vienā – ērts, kompakts un jaudīgs jaunais Huawei Matebook D 16

Vai tas ir tā vērts?

Būtisks ir arī "FIT 3" cenas faktors - tā ir neticami "draudzīga" tiem, kuri vēlas pamēģināt ikdienā lietot viedpulksteni.

"FIT 3" ar silikona siksniņu Latvijā būs pieejams par 159 eiro, bet ar baltu ādas siksniņu - 179 eiro.

Tiem, kuri paspēs iegādāties līdz šī gada 16. jūnijam, tiks dāvinātas arī "Huawei" bezvadu austiņas "Freebuds SE 2".

Kopumā jāsaka, ka par šādu naudu iegādājoties "FIT 3" šīs izvēles izdarītājs iegūst neticami daudz funkciju. Mūsdienās labs viedpulkstenis - īpaši aktīvajiem ļaudīm - ir ļoti laba lieta un "Huawei" ar savu "FIT" sēriju dod reālu iespēju pie tāda tikt.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Tēmas: Huawei
Pievienot komentāru