EPA/Scanpix

"Singapore Airlines" turbulences dēļ piedāvājusi kompensācijas Londonas reisa pasažieriem

Pasaulē
11. jūnijā 15:07 2024. gada 11. jūnijā 15:07
 
Ziņu
nodaļa
| BBC/Jauns.lv
Aviokompānija "Singapore Airlines" piedāvājusi izmaksāt kompensāciju cietušajiem reisā no Londonas uz Singapūru, kas saskārās ar spēcīgu turbulenci.

Ierakstā  "Facebook" aviokompānija paziņojusi, ka izmaksās 10 000 ASV dolāru tiem, kuri guvuši nelielas traumas. Savukārt pasažieriem, kas guvuši nopietnākas traumas, aviokompānija nodrošina "avansa maksājumu 25 000 ASV dolāru apmērā, lai apmierinātu viņu tūlītējās vajadzības" un iespējas turpināt sarunas, lai apmierinātu "viņu īpašos apstākļus".

Kāds 73 gadus vecs britu pasažieris gājis bojā un vēl vairāki desmiti cilvēku tika ievainoti, kad lidojums "SQ 321" saskārās ar turbulenci virs Mjanmas un maijā tika novirzīts uz Taizemi.

"Singapore Airlines" vēl nav atbildējusi medijiem uz jautājumu, cik cilvēku būs tiesības saņemt kompensācijas.

Vairāk nekā simts cilvēku, kuri atradās reisā "SQ 321", pēc incidenta nokļuva ārstēties Bangkokas slimnīcā. Sākotnējās izmeklēšanas rezultāti parādīja, ka lidmašīna strauji paātrinājā pacelšanos augšup un tad laidās lejup un nokrita aptuveni 178 pēdas (54 metrus) no zemes 4,6 sekunžu laikā.

Kā raksta pasažieri, lidmašīnas apkalpe un tie pasažieri, kas nebija piesprādzējušies, aizlidoja un ietriecās gaisa transportlīdzekļa salona griestos.

Slimnīcā Bangkokā, kur tiek ārstēti pasažieri, teikts, ka viņi guva mugurkaula, galvas un muskuļu traumas.

Lidmašīnā "Boeing 777-300ER" incidenta brīdī atradās 211 pasažieri, tostarp daudzi briti, austrālieši un singapūrieši, un 18 tās apkalpes locekļi.

Uzņēmums paziņoja, ka pilnībā atmaksās visu reisa biļešu iegādes summu visiem lidojuma pasažieriem, tostarp tiem, kuri nav guvuši nekādas traumas. Papildus tam "Singapore Airlines" paziņoja, ka saskaņā ar Eiropas Savienības vai Apvienotās Karalistes noteikumiem pasažieri saņems kompensāciju par kavēšanos saistībā ar ierašanos galamērķī.

Aviokompānija arī visiem pasažieriem piedāvāja 1000 ASV dolārus tūlītēju izdevumu segšanai, un noorganizēja citu lidojumu uz Taizemes galvaspilsētu, kur tas tika pieprasīts.

Saistītās ziņas

Padomi: ko darīt, ja lidojuma laikā sastopaties ar turbulenci
Vai turbulences kļūst biežākas? Aviācijas eksperti skaidro nesenos atgadījumus ar ievainotajiem un mirušo
Reisā no Dohas uz Īriju piedzīvota spēcīga turbulence; ievainojumus guvuši 12 cilvēki

Saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem aviosatiksmes industrijā, aviokompānijām ir jāpiedāvā kompensācija, ja pasažieri lidmašīnā tiek ievainoti vai mirst.

Incidents pievērsa uzmanību drošības jostu izmantošanai, jo aviokompānijas parasti ļauj pasažieriem noņemt drošības jostas, kad lidmašīnai ieslēgta kruīza kontrole.

Citi šobrīd lasa

Latvietis nedeklarē pirkumu, nonāk tiesā un zaudē gredzenu par teju 100 000 eiro, ko uzdāvināja sievai 6
Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm 3
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Pievienot komentāru