Polijas policija. (Foto: dpa/picture-alliance)

Polijā apturēts ievērojams nelegālās migrācijas kontrabandas tīkls

Pasaulē
8. maijā 07:56 2024. gada 8. maijā 07:56
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv / LETA
Polija izjaukusi migrantu kontrabandas tīklu, kas caur Poliju un Baltkrieviju uz Vāciju pārvadāja nelegālos irākiešu, sīriešu un palestīniešu migrantus.

Kopā aizturēti 36 cilvēki un apsūdzēto vidū ir poļi, ukraiņi, irākieši un baltkrievi.

Divi kontrabandistu tīkla līderi tiek turēti aizdomās arī par Jemenas, Sīrijas un Irānas migrantu kontrabandu caur Balkāniem. Izmeklētāji atklāja, ka caur līderu kontrolētajiem kontiem plūdusi kriptovalūta 581 miljona dolāru apmērā, un vismaz 30 miljoni dolāru pārskaitīti uz kontiem, kas saistīti ar "Hizbollah" un palestīniešu grupējumiem, un vairāk nekā 13 miljoni dolāru pakļauti ASV sankcijām, paziņoja Polijas prokuratūra. Izmeklēšanu vadīja Eiropas Savienības (ES) Aģentūra tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās "Eurojust". Tajā piedalījās arī Vācijas un Nīderlandes policija.

Kopš 2021.gada vasaras Baltkrievijas un Polijas robežu šķērsojuši vai mēģinājuši šķērsot tūkstošiem migrantu un bēgļu, galvenokārt no Tuvajiem Austrumiem. Varšava un Rietumi apsūdz Baltkrieviju, ka tā kopā ar savu sabiedroto Krieviju organizē šo pieplūdumu ar mērķi destabilizēt reģionu un Eiropas Savienību (ES).

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru