Krievijas diktatora Putina nodomus aptur Rietumu nostāja. (Foto: EPA/Scanpix)

Putins ir gatavs nelielai militārai operācijai pret NATO, ziņo Polijas militārā pretizlūkošana

Pasaulē
7. maijā 19:47 2024. gada 7. maijā 19:47
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv
Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau ir gatavs nelielai militārai operācijai pret kādu NATO valsti. To intervijā laikrakstam "Dziennik Gazeta Prawna" sacīja Polijas militārā pretizlūkošanas dienesta vadītājs Jaroslavs Strožiks.

Viņš norāda, ka visas prognozes par Krievijas gatavību potenciālam uzbrukumam NATO dalībvalstij no analītiskajiem centriem bāzējas tikai uz noteiktiem pieņēmumiem, jo tām nav pilnīgas informācijas.

"Putins, protams, jau ir gatavs kaut kādai mini operācijai pret kādu no Baltijas valstīm, piemēram, lai ieietu slavenajā Narvā vai izkāptu kādā no Zviedrijas salām," sacīja Strožiks.

Vienlaikus Putina nodomus aptur Rietumu nostāja. Tas, ko Rietumi dara kopā Ukrainas atbalstam, parāda viņam, ka gadījumā, ja uzbruktu NATO, Rietumu reakcija būtu vēl lielāka, norādīja Strožiks.

Iepriekš Polijas prezidents Andžejs Duda teica, ka Krievija varētu atjaunot savu militāro potenciālu un uzbrukt NATO valstīm jau 2026. gadā. Viņš atsaucās uz Vācijas ekspertu ziņojumu un tādējādi iestājās par nepieciešamību alianses valstīm palielināt aizsardzības izdevumus.

Francijas prezidents Emanuels Makrons arī paziņojis par uzbrukuma risku no Krievijas puses tuvākajos gados. Viņš paziņoja, ka Eiropas līderiem jābūt gataviem šādam scenārijam.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 9
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Pievienot komentāru