Ekrānuzņēmums no aculiecinieka video

Lietuvā uz ēkām nogāzies gaisa balons - nopietni cietuši 7 cilvēki, tostarp divi bērni

Pasaulē
7. maijā 10:17 2024. gada 7. maijā 10:17
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv
Svētdienas vakarā Šilutes rajonā nogāzies gaisa balons, informējusi vietējā policija. Septiņi cilvēki guvuši traumas un tika hospitalizēti.

Pēc policijas sniegtās informācijas, gaisa balons nogāzies ap plkst.20.30 svētdien. 1986. gadā dzimušās sievietes vadītais gaisa balons kļuvis nevadāms vēja virziena maiņas dēļ un ietriecies ēkās Šilutes rajonā.

Pasažieri un pilote, kas vadīja gaisa balonu, ar traumām tika hospitalizēti Klaipēdas un Šilutes slimnīcās.

"Saņemta ziņa, ka gaisa balons aizķēris māju un uzkritis kokam. Ugunsdzēsēji un mediķi snieguši palīdzību, kopā lidojuši septiņi cilvēki, viņi visi ir pie samaņas un nogādāti medicīnas iestādē," pirmdienas rītā ELTA pavēstīja Ugunsdzēsības un glābšanas departamenta situāciju koordinācijas nodaļas pārstāvis.

Balons pārrāvis elektrības vadus, tāpēc notikuma vietā dežurējuši ugunsdzēsēji.

"Oficiālās personas joprojām noskaidro, vai pilotam bija lidojuma atļauja," informēja Tauraga apriņķa policijas preses sekretāre Elte Līna Banene.

Incidentā cietuši 7 cilvēki, tostarp 5 pieaugušie un 2 bērni. Bērni nogādāti Klaipēdas bērnu slimnīcā.

Klaipēdas bērnu slimnīca apstiprināja, ka nepilngadīgie pacienti atrodas slimnīcā, taču viņu veselības stāvoklis netiek komentēts, jo to lūguši vecāki.

Pēc avārijas viens cilvēks nogādāts Šilutes slimnīcā, 4 cietušie hospitalizēti Klaipēdas universitātes slimnīcā.

Pilots bija pieredzējis aviators

LRT.lt aptaujātie aviatori sacīja, ka viņiem pagaidām nekas daudz nav zināms par svētdienas incidenta apstākļiem - jautājumu šobrīd ir vairāk nekā atbilžu.

Laika apstākļi svētdien bijuši lidojumiem labvēlīgi, taču tiek norādīts, ka vakarā laiks sācis mainīties, tāpēc nav izslēgts, ka avārijas iemesls varētu būt negaidītas laika apstākļu izmaiņas.

Tomēr aptaujātie lidotāji apgalvo, ka sieviete, kas pilotējusi gaisa balonu, aviācijas kopienā ir labi pazīstama, profesionāla un pieredzējusi. Viņa ne reizi vien piedalījusies sacensībās un čempionātos.

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Tēmas: Lietuva
Pievienot komentāru