description
Zivju ēdieni
2024. gada 6. septembrī, 12:00

Sams ar dillēm un citronu

Ja sams ir smagāks par 15 kg, tad zivs ir ļoti trekna un cilvēka kuņģim pagrūti sagremojama. Toties jaunu samu gaļa nav tik ļoti trekna un ir ļoti garšīga.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230 grādiem. Sagatavo 4 dubultas folija loksnes.
Sīpolu nomizo un sagriez gredzenos. Citronam nogriez mizu un sagriez šķēlītēs.
Samu nomazgā un nosusini ar salvetēm. Uz katras folija loksnes liec dilles ar kātiem, 2-3 sīpola gredzenus, samu, citrona šķēli, uzpilini vīnu un pārlej ar olīveļļu. Uzmanīgi aizloki ciet malas un cep cepeškrāsnī apmēram 7-8 minūtes.

2

Zivi pasniedz ar visu foliju.