Ķirbju krēmzupa
Sastāvdaļas
- 800g ķirbis
- 300g kartupeļi
- 200ml saldais krējums
- 150g grauzdiņi
- 2 tējk. cukurs
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Ķirbis (latīņu: cucurbita pepo) ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu.
Bon appetit un esiet veseli!
Pagatavošana
1
Ķirbi un kartupeļus notīrīt un sagriezt palielos kubiņos. Dārzeņus ielikt katliņā, pārliet ar 3-4 gl. ūdens, pievienot cukuru, sāli un svaigi maltus piparus, uzvārīt. Uguni samazināt un vārīt dārzeņus 25-30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesēt, sablendēt pievienojot saldo krējumu. Masu atgriezt katlā un vēlreiz uzvārīt.
2
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem.