foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 20. februārī, 10:00

Veģetārais borščs

Ja zupai ļaus pāris stundu vai pat visu nakti ievilkties, tā kļūs vēl garšīgāka. Pikantākai garšai var iemaisīt arī kādu karotīti sinepju.

Pagatavošana

50 min5 porcijas
1

Nomizotas bietes sagriez salmiņos, burkānus un puravu – ripiņās, kartupeļus – gabaliņos. Sīpolu sakapā.

2

Katlā sakarsē eļļu un maisot apcep sīpolus, kāpostus, bietes un kartupeļus.

3

Pielej buljonu un uzvāri. Uz lēnas uguns vāri 20 minūtes. Pievieno burkānus un puravus un turpini vārīt vēl 10 minūtes.

4

Iemaisi etiķi, pēc tam cukuru, sāli un piparus pēc garšas.

5

Lej šķīvjos, ieliec pa karotei krējuma un pārkaisi ar dillēm.