foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 16. martā, 12:00

Sātīgā pērļu grūbu zupa ar ribiņām

Šādu zupu var vārīt arī ar vistas gaļu – lieliski garšo, un vārīšanas laiks ir krietni īsāks.

Pagatavošana

90 min6 porcijas
1

Ribiņas sagriez mazākos gabalos, liec katlā, aplej aptuveni ar 2 l ūdens un vāri, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem. Izņem no katla un gaļu sagriez gabaliņos.

2

Katlā ieber grūbas un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes.

3

Tikmēr nomizo kartupeļus, burkānus un seleriju un sagriez mazos gabaliņos. Puravus sagriez gredzenos, ziedkāpostu sadali rozetēs. Desiņas sagriez ripiņās.

4

Kartupeļus, selerijas un burkānus pievieno grūbām un vāri aptuveni 10 minūtes. Tad pieber puravus un ziedkāpostus un vāri vēl 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl šķidrumu.

5

Pievieno gaļu, desiņas, garšaugus un garšvielas, noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj, lai vēl 10 minūtes iestāvas.