foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2020. gada 21. februārī, 14:30

Lasis ar kadiķogām

Šādi marinētu lasi izmanto gan maizītēm, gan karpačo, gan salātu pagatavošanai. Tas būs maigi saldskābs, bet kadiķogas piešķirs meža svaiguma garšu.

Pagatavošana

15 min
1

Citronu un apelsīnu ar visu mizu sakapā mazos gabaliņos. Cukuru, sāli, koriandru, baziliku, kadiķogas un piparus samaisi kopā ar apelsīniem un citroniem.

2

Lasi nomazgā un nosusini. Pārbaudi, vai filejā nav palikusi kāda asaka. Ja ir- izvelc! Lasi ar ādu uz leju liec veidnē, kas izklāta ar caurspīdīgo pārtikas plēvi.

3

Zivi no virspuses un sāniem bagātīgi ierīvē ar marinādi un ciešu pārklāj ar plēvi. Ļauj vismaz diennakti ievilkties.