Mandeles paprikā
Sastāvdaļas
- 500 g mandeļu
- 2–3 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. maltas saldās paprikas (vai 1 tējk. asās)
- ½ ēdk. rupjā jūras sāls
Lieliska uzkoda, kas vislabāk garšo vēl mazliet silta. Savukārt aukstas var iebērt labi noslēdzamā traukā un uzglabāt pat nedēļu.
Pagatavošana
1
Sāli un papriku ieber miezerī un saberz smalkā pulverī.
2
Mandeles uzber uz plāts, liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un, ik pa laikam apmaisot, grauzdē 8–10 minūtes.
3
Ieber bļodā, apslaki ar olīveļļu un rūpīgi samaisi, lai katru mandeli klātu eļļas kārtiņa.
4
Pārkaisi ar sāls un paprikas maisījumu un vēlreiz rūpīgi samaisi.