Marinēti ķiploki
Sastāvdaļas
- nomizotas ķiploka daiviņas
- Marinādei:
- 1 l ūdens
- 1–2 ēdk. 9% etiķa
- 1 ēdk. sāls
- 1 ēdk. cukura
- melno piparu graudi
- mazas lauru lapas
Šiem ķiplokiem burciņās vari pievienot arī citas garšvielas, piemēram, kādu mazu čili pāksti, smaržīgos piparus, kaltētas diļļu sēklas.
Pagatavošana
1
Mazās burciņās ieber piparus un ieliec pa lauru lapas, virsū pildi ķiploku daiviņas un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzliec vāciņus. Atstāj, lai diennakti ievelkas.
2
Pēc tam ūdeni nolej un ķiplokus pārlej ar verdošu marinādi.
3
Aizvāko, uz brīdi apgriez uz vāciņa un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.