Siera mērce ar medalu un ķiploku grauzdiņiem 1
Sastāvdaļas
- 200g svaigais siers
- 350g rīvēts siers (Gouda, Holandes)
- 1/4 gl. medalus
- 2 ēd.k/ krējums
- zaļie loki
- 2 ķiploka daiviņas
- Grauzdiņiem:
- 1/2 kukulītis rupjmaizes
- 4 ķiploka daiviņas
- eļļa
- sāls
Kurš gan nav kaut reizi nogaršojis ķiploku grauzdiņu? Taču šo recepti īpašu padara tieši siera un alus mērce.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pannā uzkarsē eļļu un apcep maizes šķēles no abām pusēm.
2
Grauzdiņus sagriež mazākos gabalos, liek traukā ar aizveramu vāku. Pārkaisa ar sāli pēc garās, pievieno saspiestus ķiplokus, aizver vāku un kārtīgi trauku sakrata.
3
Rīvētu sieru sajauc ar svaigo sieru, krējumu un alu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un zaļos lokus. Samaisa.
4
Grauzdiņus pasniedz ar siera mērci un alu.
1 komentārs