Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
otrdiena, 8. oktobris
Shutterstock

Gurķu salāti ar piparmētru un jogurtu

Sastāvdaļas
  • 8 nelieli gurķi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 ēdk. smalki sakapātu piparmētru
  • 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • Mērcei:
  • 200 g grieķu jogurta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. trekna krējuma
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • 1 tējk. ūdens
  • prāva šķipsniņa cukura
  • sāls, malti pipari
Ja gurķi ir ļoti sulīgi, tad mērcei nepievieno ūdeni. Ja grib austrumnieciskāku garšu, var pievienot nedaudz maltu romiešu ķimeņu.

Pagatavošana

1
Gurķus sagriez ļoti plānās šķēlītēs, sīpolu – tikpat plānās ripiņās. Samaisi ar dillēm un piparmētrām.
2
Ķiplokus ļoti smalki sakapā vai izspied caur spiedi un rūpīgi samaisi ar visām pārējām mērces sastāvdaļām.
3
Mērci pārlej gurķiem un samaisi.

Pievienot komentāru

Salāti