Gurķu salāti ar piparmētru un jogurtu
Sastāvdaļas
- 8 nelieli gurķi
- 1 sarkanais sīpols
- 3 ēdk. smalki sakapātu piparmētru
- 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
- Mērcei:
- 200 g grieķu jogurta
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdk. trekna krējuma
- 1 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. citrona sulas
- 1 tējk. ūdens
- prāva šķipsniņa cukura
- sāls, malti pipari
Ja gurķi ir ļoti sulīgi, tad mērcei nepievieno ūdeni. Ja grib austrumnieciskāku garšu, var pievienot nedaudz maltu romiešu ķimeņu.
Pagatavošana
1
Gurķus sagriez ļoti plānās šķēlītēs, sīpolu – tikpat plānās ripiņās. Samaisi ar dillēm un piparmētrām.
2
Ķiplokus ļoti smalki sakapā vai izspied caur spiedi un rūpīgi samaisi ar visām pārējām mērces sastāvdaļām.
3
Mērci pārlej gurķiem un samaisi.