Risoto ar bietēm
Sastāvdaļas
- 1 gl. apaļgraudu rīsu
- 3 gl. vistas buljona
- 1 sīpols
- 50g siera
- 1 biete
- 2 ēd.k. eļļas
- sāls, svaigi malti pipari
Risoto - itāļu valodā nozīmē "mazais rīs", īpaši populārs Itālijas ziemeļos. Šoreiz šo ēdienu piedāvājam ar bietēm. Nobaudiet!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu un apcep tajā smalki sakapātus sīpolus. Pievieno rīsus, apmaisi un cept vēl 2-3 minūtes. Pielej 1 glāzi buljona un sautē, kamēr viss buljons iztavaikos. Pakāpeniski pievienojot buljonu, sautē, kamēr rīsi ir mīksti.
2
Pievieno sieru, sāli un piparus, visu sajauc. Pasniedz, pārkaisot ar bietēm, kas sagrieztas plānās šķēlītēs.