Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
otrdiena, 8. oktobris
Shutterstock

Marcipāna-dzērveņu kūka

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 150g miltu
  • 100g sviesta
  • 50g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • Pildījumam:
  • 150g dzērvenes
  • 150g marcipāna masas
  • 50-70g cukura
  • 2 olu baltumi
Jāņem vērā, ka formai šeit jābūt ne lielākai kā 20cm. Kūka ir tā vērta!

Pagatavošana

1
No produktiem ātri samīci mīklu un pusstundu atdzesē aukstumā. Mīklu ieklāj ietaukotā veidnē ar noņemamu malu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā pusgatavu (apmēram 15 min).
2
Marcipāna masu sarīvē skaidiņās (lai būtu vieglāk, marcipānu paturi saldētavā). Iemaisi cukuru. Iecilā saputotus olu baltumus un dzērvenes.
3
Masu liec pusceptās kūkas pamatnē un turpini cept 180-200 grādu temperatūrā apmēram stundu.

Pievienot komentāru

Kūkas