Marcipāna-dzērveņu kūka
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 150g miltu
- 100g sviesta
- 50g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- Pildījumam:
- 150g dzērvenes
- 150g marcipāna masas
- 50-70g cukura
- 2 olu baltumi
Jāņem vērā, ka formai šeit jābūt ne lielākai kā 20cm. Kūka ir tā vērta!
Pagatavošana
1
No produktiem ātri samīci mīklu un pusstundu atdzesē aukstumā. Mīklu ieklāj ietaukotā veidnē ar noņemamu malu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā pusgatavu (apmēram 15 min).
2
Marcipāna masu sarīvē skaidiņās (lai būtu vieglāk, marcipānu paturi saldētavā). Iemaisi cukuru. Iecilā saputotus olu baltumus un dzērvenes.
3
Masu liec pusceptās kūkas pamatnē un turpini cept 180-200 grādu temperatūrā apmēram stundu.