Ābolu plātsmaize
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 600 g miltu
- 250 ml piena
- 120 g sviesta
- 100 g cukura
- 2 olas
- 20 g svaiga rauga
- 1 tējk. sāls
- Pildījumam:
- 6 āboli
- 300 g cukura
- 100 ml salda krējuma
- 1 ola
Plātsmaizēm vislabāk izvēlēties skābenus dārza ābolus ar izteiktu garšu.
Pagatavošana
1
Krūzītē iedrupini raugu un sajauc ar 1 ēdk. cukura, ļauj tam izkust.
2
Miksera bļodā liec miltus, pienu, olas un palikušo cukuru. Ar āķi samīci viendabīgu mīklu. Pievieno raugu un mīci vēl 5 minūtes.
3
Pievieno sviestu un sāli, mīci vēl 5 minūtes. Izņem āķi, bļodu pārsedz ar dvielīti un ļauj mīklai rūgt stundu siltā vietā.
4
Kamēr mīkla rūgst, ābolus nomizo, iztīri un sagriez plānās daivās.
5
Mīklu izrullē un klāj uz cepamās plāts. Uz tās izkārto ābolus. Ļauj plātsmaizei rūgt vēl pusstundu.
6
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Plātsmaizes ābolus pārkaisi ar cukuru un pārlaisti ar saldo krējumu, kas sakults ar olu. Liec cepties 20 minūtes, līdz āboli mīksti un maizīte skaisti pacēlusies.