Ābolu pankūkas
Sastāvdaļas
- 160 g miltu
- 150 g nomizotu, šķēlītēs sagrieztu ābolu
- 150 ml piena
- 2 olas
- 3 ēdk. cukura
- 1 ½ tējk. cepamā pulvera
- ½ tējk. sāls
- eļļa cepšanai
Šī ir pamata recepte biezajām pankūkām. Šoreiz liekam klāt ābolu šķēlītes, bet tikpat labi iederētos arī mellenes vai šokolādes gabaliņi.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru, pienu un olu dzeltenumus sakul biezā masā. Iejauc tajā ābolu šķēlītes.
2
Olu baltumus saputo un vieglītiņām iecilā mīklā. Pankūkas cep mērenā karstumā no abām pusēm gaiši brūnas. Pasniedz ar sīrupu, sakultu krējumu vai cukuru.