Saldā plūmju zupa ar olu klimpām 1
Sastāvdaļas
- 1,5 kg plūmju
- 500 ml ūdens
- 5 ēdk. cukura
- 2–3 ēdk. mannas
- 1 ēdk. malta kanēļa
- Klimpām
- 280 g miltu
- 125 ml piena
- 3 olas
- 1 ēdk. cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
Piedevās labi garšo gan vaniļas putukrējums, gan saldējums.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus.
2
Ber katlā, pievieno ūdeni, cukuru, kanēli un uzvāri. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes. Iesijā mannu un maisot uzbriedini.
3
Lai pagatavotu klimpas, bļodā samaisi visus produktus. Ar divām tējkarotēm ņem mazas mīklas porcijas un liec katlā ar verdošu ūdeni. Kad klimpas uzpeld virspusē, ņem laukā un liec uz šķīvja.
4
Kad visas klimpas gatavas, ievieto plūmju zupā. Ja vajag, pieber vēl cukuru.
1 komentārs