Krāsnī cepts Lapzemes siers ar lācenēm vai brūklenēm
Sastāvdaļas
- 300 g Lapzemes siera
- 500 g lāceņu vai brūkleņu
- 250 g želejas cukura
- 100 ml saldā krējuma
Ja sieru cep, pārlietu ar saldo krējumu, tas vairs nečīkst un virspusē veidojas karamelīga kārtiņa.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ogas uzvāri kopā ar cukuru un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, turpini vārīt aptuveni 10 minūtes. Atstāj, lai atdziest.
2
Tikmēr sieru sagriez mazos gabaliņos un iepildi nelielā sacepumu veidnē. Pārlej krējumu.
3
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes. Siers ir gatavs, kad tā virspusē izveidojusies brūngana kārtiņa.
4
Ēd karstu ar lācenēm vai brūklenēm.