Cepti āboli ar mandelēm un brūkleņu ievārījumu
Sastāvdaļas
- 10 skābeni āboli
- 50g mandeles
- 50g rozīnes
- 10 ēd.k. brūkleņu ievārījums
- 1/2 gl. sarkanvīns
- 1 kanēļa standziņa
- 3 krustnagliņas
- sviests
Neatkārtojamā ceptu ābolu smarža jau vien rada svētku noskaņu. Pirms 2000 gadiem āboli nebija tikai auglis. Ābols bija auglības simbols. Ābola sarkanā puse simbolizēja dzīvību, bet baltā puse - nāvi, kā arī atgādināja par paradīzi un grēkā krišanu. Izmēģiniet šo recepti un svētkos ieprieciniet savu mīļos!
Pagatavošana 10 porcijas
1
Aboliem nogriez cepurīti (kopā ar kātiņu), izgriez serdi un mazliet izgreb vidu.
2
Mandeles sasmalcini, pievieno ievārījumu un rozīnes. Ar šo masu piepildi ābolus. Ābolus pārliec cepamajā formā un apsedz katru ābolu ar cepurīti. Uz katra ābola uzliec pa mazai piciņai sviesta. Formā ielej sarkanvīnu, pievieno kanēļa standziņu un krustnagliņas.
3
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45 min.