Pupiņu un pastas salāti
Sastāvdaļas
- 300 g vārītu vai konservētu pupiņu
- 100 g neliela izmēra pastas
- 100 g ķiršu tomātiņu
- 1 sarkanais sīpols
- 1 citrons
- 2 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 1 tējk. maigu sinepju
- ½ tējk. cukura
- ¼ tējk. sīki sakapāta čili pipara
- šķipsna sāls
Viegli pagatavojami un svaigi salāti. Noderēs piknika sezonā.
Recepti māca Vecrīgas pusdienotavas Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Novāri pastu al dente. Atdzesē un sajauc ar pupiņām, plāni sagrieztu sīpolu un uz pusēm sagrieztiem tomātiņiem.
2
Pagatavo mērci: sajauc 1 ēdk. smalki rīvētas citrona miziņas, 2 ēdk. citrona sulas, sinepes, cukuru, sāli, eļļu un čili. Sakul, lai cukurs izkūst.
3
Sajauc pupiņas, pastu, sīpolus un tomātus ar mērci. Iemaisi pētersīļus. Gatavs!