Gaileņu un kāpostu kārtojums lauku gaumē
Sastāvdaļas
- Svaigs kāposts, vidēja galviņa
- Sīpoli 4-5 gab
- Krējums 100-150 g
- Gailenes 2 litri
- Dilles dekorēšanai
- Sviests 10 - 150 g
Gailenes, kāposts un sīpoli – no šīm sastāvdaļām izdosies lielisks sautējums!
Pagatavošana
1
Gailenes notīra, sagriež un apcep sviestā, gandrīz gatavas ar sāli.
2
Tāpat sagatavo kāpostus, smalki sagriež un apcep sviestā uz pannas, gandrīz gatavus ar sāli.
3
Kārto "pīlē" kārtām - kāpostus - gailenes - kāpostus.
4
Visu pārklāj ar skāba krējuma kārtu, apceptiem sīpoliem, sagrieztiem ripiņās.
5
Liek cepeškrāsnī un mērenā siltumā apm 20 min vai uz plīts uz mazas uguns 15 - 20 min, lai izsūt kopā.
6
Pasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem, dekorē ar dillēm. Klāt ļoti labi garšo salāti - svaigi gurķīši ar skābu krējumu un zaļumiem.