Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gaileņu un kāpostu kārtojums lauku gaumē

Sastāvdaļas
  • Svaigs kāposts, vidēja galviņa
  • Sīpoli 4-5 gab
  • Krējums 100-150 g
  • Gailenes 2 litri
  • Dilles dekorēšanai
  • Sviests 10 - 150 g
Gailenes, kāposts un sīpoli – no šīm sastāvdaļām izdosies lielisks sautējums!

Pagatavošana

1
Gailenes notīri, sagriez un apcep sviestā, gandrīz gatavas ar sāli.
2
Tāpat sagatavo kāpostus, smalki sagriez un apcep sviestā uz pannas, gandrīz gatavus ar sāli.
3
Kārto "pīlē" kārtām - kāpostus - gailenes - kāpostus.
4
Visu pārklāj ar skāba krējuma kārtu, apceptiem sīpoliem, sagrieztiem ripiņās.
5
Liec cepeškrāsnī un mērenā siltumā apm. 20 min vai uz plīts uz mazas uguns 15 - 20 min, lai izsūt kopā.
6
Pasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem, dekorē ar dillēm. Klāt ļoti labi garšo salāti - svaigi gurķīši ar skābu krējumu un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni