foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 7. jūlijā, 12:00

Gaileņu un kāpostu kārtojums lauku gaumē

Gailenes, kāposts un sīpoli – no šīm sastāvdaļām izdosies lielisks sautējums!

Pagatavošana

1

Gailenes notīri, sagriez un apcep sviestā, gandrīz gatavas ar sāli.

2

Tāpat sagatavo kāpostus, smalki sagriez un apcep sviestā uz pannas, gandrīz gatavus ar sāli.

3

Kārto "pīlē" kārtām - kāpostus - gailenes - kāpostus.

4

Visu pārklāj ar skāba krējuma kārtu, apceptiem sīpoliem, sagrieztiem ripiņās.

5

Liec cepeškrāsnī un mērenā siltumā apm. 20 min vai uz plīts uz mazas uguns 15 - 20 min, lai izsūt kopā.

6

Pasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem, dekorē ar dillēm. Klāt ļoti labi garšo salāti - svaigi gurķīši ar skābu krējumu un zaļumiem.