Kabaču sacepums ar gaļu
Sastāvdaļas
- 500 g cūkgaļas mīkstuma
- 80 g cietā siera
- 2–3 nelieli jaunie kabači
- 1 bundža (400 ml) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 1 liels sīpols
- 1 liela ķiploka daiviņa
- 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
- ½–1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
- 2–3 ēdk. eļļas
- sāls
Piedevās ļoti labi garšo zaļie lapu salāti ar lociņiem, dillēm un kefīru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kabačus sagriez nelielos gabaliņos, ieber caurdurī un viegli apkaisi ar sāli.
2
Gaļu sagriez mazos gabaliņos, nomizotu sīpolu un ķiploku sakapā.
3
Pannā sakarsē pusi eļļas, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno gaļu un apcep no visām pusēm. Pārkaisi sāli un romiešu ķimenes. Pildi sacepumu veidnē.
5
Kabačus noskalo zem auksta ūdens strūklas un rūpīgi nosusini.
6
Pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber kabačus un maisot cep 2–3 minūtes. Pievieno tomātus ar visu šķidrumu, sāli un pētersīļus. Rūpīgi samaisi.
7
Kabačus ar tomātiem pievieno gaļai. Liec 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisi ar rīvēto sieru.