Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tahinī mērcē fritēts ziedkāposts

Sastāvdaļas
  • 500 g ziedkāposts, sadalīts mazākās rozetēs
  • ¼ glāzes tahini (sezama sēklu pastas)
  • ¼ glāzes citronu sulas
  • ½ glāzes miltu
  • ¾ tases ūdens
  • 2 ēdk. cietes
  • 1 tējk. sumaka
  • ½ tējk. čili sēklas
Tahini ir sezama sēklu pasta, kas nopērkama lielveikalos. Tās ir smalki maltas sezama sēklas, līdz izveidojusies bieza un ķepīga masa. Šāda pasta noderēs arī humusa un citu austrumu ēdienu pagatavošanā. Starp citu, tur to izmanto ne tikai sāļu, bet arī saldu ēdienu pagatavošanā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dziļā pannā uzsildi eļļu. Bļodā sajauc tahini, citrona sulu, miltus, cieti un ūdeni.
2
Katru ziedkāpostu iemērc mīklā un pēc tam ar putu karoti liec uzkarsētajā eļļā.
3
Lielā bļodā ieber sāli, čili un sumaku. Liec iekšā fritētos ziedkāpostus, samaisi. Pasniedz siltus ar majonēzi.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni