Karstā šokolāde ar lavandu
Sastāvdaļas
- 200ml piens
- 200ml saldais krējums
- 60g tumšās šokolāde 70%
- 50g piena šokolāde
- 0.5 tejk sausie lavandas ziedi
-  
- Dekorēšanai:
- 100ml saldais krējums putošanai
- vaniļas cukurs
Lavandai ir ļoti stipra smarža, tāpēc katram būs pašām jāatrod sava ideālā mērvienība.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Aukstu saldo krējumu uzputot kopā ar vaniļas cukuru un glabāt līdz pasniegšanai ledusskapī.
2
Pienu, saldo krējumu un lavandu uzkarsēt un visu laiku maisot karsēt 5 min.
Noņemt no uguns un ļaut 5 min. ievilkties.
Nokāst caur sietu, lai atdalītu lavandas ziedus.
Atgriezt atpakaļ uz uguns un pievienot salauztu gabaliņos šokolādi.
Karsēt tik ilgi, kamēr šokolāde neizkūst.
3
Pārliet krūzēs un dekorēt ar putotu saldo krējumu.