Viegli un garšīgi soļanka vārās, ja izmanto:
žāvētās cūku ribiņas,
liellopa kauliņus (abas vāra ap 3 stundas);
nedaudz apceptu žāvētu šķiņķīti;
sasmalcinātus labas kvalitātes cīsiņus un žāvēto desu (pērku Nākotnes asortus, tur tie labumi ir visi salikti);
2- 3 kartupeļi;
1 lielāks burkāns;
pusi kārbiņas melnās olīvas bez kauliņiem;
blanšētu tomātu bundžiņa; marinēti vai sālīti gurķi kādi 4 - 5, ko sagriež smalkos gabaliņos;
garšvielas - sāls, pipari, laurlapas, smaržīgie pipari;
citrona šķēlītes un dilles, pētersīļi, kad tiek pasniegts galdā.
Gatavošana: Novāra kauliņus, saliek pārējos gaļas izstrādājumus un novāra līdz gatavībai. Nokāš buljonu, tajā liek dārzeņus un tomātus, olīvas, vāra, kamēr gatavi. Gaļa ir tikmēr atdzisusi, to sasmalcina un pievieno buljonam. Jā, garšvielas pievieno gaļu vārīšanās laikā, jo tās nemaisīsies pa šķīvi ēšanas laikā, jo būs izņemti buljona nokāšanas laikā.
Klasiskā soļanka
Pievienot komentāru
Populārākais šodien