Un mani māca stipras šaubas par to, ka saceptais šķiņķis tiek blendēts, jo biezzupās, ja ir sacepts cauraudzis, tas tiek jau gatavā zupā iemaisīts. Paskatījos Berliner Kartoffelsuppe receptes, tā arī bija. Kartupeļi tiek novārīti atsevišķā katlā, tad sastampāti un pielikti apceptiem un pasautētiem sīpoliem un cauraudzim. Un, protams, berlīniešu kartupeļu zupai bez desas neiztikt, kad zupa gatava, tajā tiek piegrieztas desu ripas. Vāciešiem desa ir viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem, viņi pamatoti tiek saukti par desēdājiem.
Galvenais ir, da jebko sablenderēt. Cilvēkiem pēc gadiem 30 zobi nebūs vajadzīgi, jo visu varēs uzsūkt ar niedru salmiņa palīdzību. Tieši tāpat, kā nākošās paudzes visi būs plikpauri. Visi tie kas neatkarīgi no gadalaika un atrašanās vietas valkā adītās cepures.
Jokplēsi, nevajaga nonivelēt kulināriju. Ne tamdēļ, ka kādam zobu nav, ir radītas krēmzupas. Tas ir ļoti garšīgs ēdiens. Krēmzupas ienāca no franču virtuves. Sparģeļu vai sēņu, arī ķirbju krēmzupas ir elegance. Ja labi pagatavo, tās ir oh- la- la. Es nesen pagatavoju šķelto zirņu krēmzupu- zirņi, sīpols, kartupelis, burkāns. Saldā krējuma paka un apcepts kūpinātas cūciņas cauraudzītis. Ja vēl lociņi pa virsu. Zini, restorāna ēdiens. Nenoniecini krēmzupas.
>Kowelenzer Šodien 13:05 Runa nav par krēmzupām kā kulinārijas šedevru, bet gan par to, ka blenderēts tiek pilnīgi viss ko var salikt blenderī, gaļa, dārzeņi, augļi. Un tā brokastīs, pusdienās un vakariņās. Pilnīgi vienalga uzkoda, pamatēdiens, vai deserts, visu blenderī. Kādreiz tika teikts ar ketchupu var apēst jebko - mūsdienās var sablenderēt jebko, ka tikai garšvielas pareizās. Bet košļās kas, zobi, kam domāti?
to Kowelenzer - gaļas sasmalcināšanu ar nažiem, kuri griežas ap savu asi, īsti par blenderēšanu nesauc. To uzparikti sauc kuteris. Darbības vārds laikam ir - gaļas kuterēšana? Var ielikt meklētājā vārdus - gaļas kuteris - tad būs skaidrs kā tas izskatās. Liels blenderis :)
Berlīnes kartupeļu zupa
Pievienot komentāru
Populārākais šodien