svētdiena, 28. aprīlis
13 komentāri
Sakārtot:
Kowelenzer
2019. gada 25. martā 09:34
Ar blenderu var sablendēt! Priekš sablenderēšanas ir vajadzīgs blenderētājs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
asp
2019. gada 25. martā 10:25
Hmm... astoņus gadus dzīvoju Berlīnē, bet pirmo reizi dzirdu par tādu zupu....
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 25. martā 10:40
Un mani māca stipras šaubas par to, ka saceptais šķiņķis tiek blendēts, jo biezzupās, ja ir sacepts cauraudzis, tas tiek jau gatavā zupā iemaisīts. Paskatījos Berliner Kartoffelsuppe receptes, tā arī bija. Kartupeļi tiek novārīti atsevišķā katlā, tad sastampāti un pielikti apceptiem un pasautētiem sīpoliem un cauraudzim. Un, protams, berlīniešu kartupeļu zupai bez desas neiztikt, kad zupa gatava, tajā tiek piegrieztas desu ripas. Vāciešiem desa ir viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem, viņi pamatoti tiek saukti par desēdājiem.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 25. martā 10:43
asp, iemet googlee berliner kartoffelsuppe. Tāda ir, aš pēc senām omju receptēm. Es to tikai šodien uzzināju. Mūžu dzīvo, mūžu mācies:)))
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jokplēsis
2019. gada 25. martā 12:17
Galvenais ir, da jebko sablenderēt. Cilvēkiem pēc gadiem 30 zobi nebūs vajadzīgi, jo visu varēs uzsūkt ar niedru salmiņa palīdzību. Tieši tāpat, kā nākošās paudzes visi būs plikpauri. Visi tie kas neatkarīgi no gadalaika un atrašanās vietas valkā adītās cepures.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 25. martā 13:05
Jokplēsi, nevajaga nonivelēt kulināriju. Ne tamdēļ, ka kādam zobu nav, ir radītas krēmzupas. Tas ir ļoti garšīgs ēdiens. Krēmzupas ienāca no franču virtuves. Sparģeļu vai sēņu, arī ķirbju krēmzupas ir elegance. Ja labi pagatavo, tās ir oh- la- la. Es nesen pagatavoju šķelto zirņu krēmzupu- zirņi, sīpols, kartupelis, burkāns. Saldā krējuma paka un apcepts kūpinātas cūciņas cauraudzītis. Ja vēl lociņi pa virsu. Zini, restorāna ēdiens. Nenoniecini krēmzupas.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jokplēsis
2019. gada 25. martā 13:13
>Kowelenzer Šodien 13:05 Runa nav par krēmzupām kā kulinārijas šedevru, bet gan par to, ka blenderēts tiek pilnīgi viss ko var salikt blenderī, gaļa, dārzeņi, augļi. Un tā brokastīs, pusdienās un vakariņās. Pilnīgi vienalga uzkoda, pamatēdiens, vai deserts, visu blenderī. Kādreiz tika teikts ar ketchupu var apēst jebko - mūsdienās var sablenderēt jebko, ka tikai garšvielas pareizās. Bet košļās kas, zobi, kam domāti?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 25. martā 13:27
Nav ne jausmas, par ko tu runā. Bet, tā kā pieminēji blenderēšanu, tev noteikti ir tāda parikte, kā blenderētājs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 25. martā 13:29
Par to gaļas blendēšanu, nu es nezinu, kurš to dara. Redzējis tādu neesmu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
blendermans
2019. gada 25. martā 14:42
Es ar viss blendere, zob nav, bet plat krit laukā. A ta sablebere un izdzer. Lab ka als un šnabs nav jablendere, tas tāpat aiziet.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kulināre
2019. gada 25. martā 21:18
to Kowelenzer - gaļas sasmalcināšanu ar nažiem, kuri griežas ap savu asi, īsti par blenderēšanu nesauc. To uzparikti sauc kuteris. Darbības vārds laikam ir - gaļas kuterēšana? Var ielikt meklētājā vārdus - gaļas kuteris - tad būs skaidrs kā tas izskatās. Liels blenderis :)
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 26. martā 10:40
Kulināre, tu ir aita. Stulba aita.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 26. martā 16:54
Šodien 10:40. Neraksti manā vārdā, ok? Bet, tā jau, visu pateici pareizi.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Autorizēties
Komentāru noteikumi