Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
4 komentāri
Sakārtot:
Kowelenzer
2019. gada 9. janvārī 13:13
Ķirštomāti, cepti 30 (!) min cepeškrāsnī??? Priekš kam? No tiem nekas pāri nebūs palicis. Pie zivs lieliski būs arī svaigi tomātiņi. Un zivs fileju cepeškrāsnī? Tā vien šķiet, ka šādu recepšu autori uzskata cepšanu cepeškrāsnī, par kaut ko ļoti smalku, aizmirstot (vai nezinot) to, kam cepeškrāsns ir domāta. Cepeškrāsnī cep to, ko nevar uzcept pannā- cepeti, lielu gaļas gabalu, veselu vistu/ pīli/ zosi, veselu zivi. Protams, jebko, ko var uzcept uz pannas (vēršaci, omleti, cīsiņu, zivju pirkstiņus, da jebko), var uzcept arī cepeškrāsnī, bet nebūs garšīgi. Plīts virsmai var momentā palielināt vai samazināt karstumu (īpaši tad, ja ir gāzes plīts), kas ir ļoti svarīgi neliela (zivs fileja) ēdiena gatavošanai. Panētu zivs fileju liec pannā, sakarsētā eļļā, karstums uz maksimālo, cep 2 minūtes (vai pat mazāk- līdz apakša zeltainbrūna), tad apgriez, pannai vāku virsū, karstumu uz pašu mazāko un vēl 4- 5 minūtes. Viss, fileja gatava! Šādi cepta fileja, atšķirībā no cepeškrāsnī mocītās, būs sulīga, ja vēl minūti pirms cepšanas beigām sieru biškiņ uzrīvēsi, būs oh- la- la! Aš elegance!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kowelenzer
2019. gada 9. janvārī 13:27
Un, Uzturvērtības speciāliste Guna Havensone, vai tiešām cepts ēdiens ir veselīgs? Pannā vai cepeškrāsnī cepts, tas vienalga būs cepts. Nē, man patīk ēst garšīgi, nedzenos pēc tā īpaši veselīgā. Bet, ja man uznāktu tāds "veselīgā uztura" mendels, es zivs fileju (nepanētu un bez sāls) tvaicētu- tas, lūk, būtu veselīgi. Uztura speciālistei to gan vajadzētu zināt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
12 e
2019. gada 10. janvārī 08:22
1 kg mencas fileja. izpļurgāta pa krāsnīm, pannām, lai parītu vakarā. tas jau gan būtu restorāna un svētku ēdiens tautai! bagātie kā grib
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
>12 e
2019. gada 10. janvārī 13:27
Ja nevari atļauties par 6€ nopirkt 600 g mencas filejas, gatavo to ēdienu no brētliņām tomātos. Jeb brētliņas priekš tevis arī ir par dārgu? Besī tādi vaimanātāji, ej strādāt, varēsi zivi nopirkt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Autorizēties
Komentāru noteikumi