Diļļu pesto – parastais un ar baziliku

Garšīgi
10. jūlijā 15:57 2024. gada 10. jūlijā 15:57
 
Padomu
nodaļa
| "100 Labi Padomi"
Patiesībā diļļu pesto ir kā ātrā mērcīte, lai gan ledusskapī to var uzglabāt vairākus mēnešus. Lai mērce vairāk līdzinātos īstam pesto, var pievienot arī smalki sadrupinātu cieto sieru.

Ja ķiplokus pievieno dillēm, tie, iespējams, nomāks diļļu garšu, toties kombinācijā ar baziliku ķiploki vēl vairāk izcels bazilika aromātu. Mērcei der arī nepārkoksnējušies diļļu kāti un bazilika ziedi.

● 2 buntītes diļļu zaļumu
● 2 diļļu ziedu čemuri
● 1,5–2 ēdk. citrona sulas
● 20 g mandeļu
● olīveļļa
● malti melnie pipari
● sāls

1. Diļļu zaļumus un čemurus sakapā un kopā ar citrona sulu, 1–2 tējkarotēm eļļas un mandelēm sablendē.

2. Pieber sāli un piparus un pielej tik daudz eļļas, lai izveidojas krēmīga konsistence. Pildi mazās burciņās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Saistītās ziņas

Populārāko un vērtīgāko garšaugu TOPS + bazilika pesto recepte
"Māmiņ, ēd dillītes!" Skaidrojam, kāpēc tik vērtīgs ir latviešu kulta garšaugs - dilles 3
Vai sēt baziliku un koriandru puķpodā? To var darīt arī rudenī

Citi šobrīd lasa

Ministra Ašeradena bijusī sieva Daiga Freimane pēc šķiršanās dodas uz Parīzi kļūt par gleznotāju
Marta mira agonijā, nokrītot no klints Itālijas salā: viņa lūdza savam partnerim palīdzību, taču viņš viņu neglāba 4
Mirusi 94 gadus vecā Klinta Īstvuda mīļotā, kura bija 33 gadus jaunāka par aktieri
Pievienot komentāru